Sinds 13 november 2019 zijn wij een samenwerking aangegaan met ToolSafety uit Zaltbommel.

Wij zijn zeer verheugd dat wij voor onze klanten ook het keuren van arbeidsmiddelen kunnen verzorgen. Hierdoor kunnen wij zorg dragen voor het complete onderhoud en keuren van uw machines en arbeidsmiddelen.

Het keuren van elektrische arbeidsmiddelen, handgereedschappen en machines is een wettelijke verplichting sinds 1998. De meest praktische invulling van deze verplichting is de keuring volgens NEN 3140. Door het laten uitvoeren van periodieke keuringen van uw gereedschap voldoet u aan de wettelijk zorgplicht richting uw medewerkers! Ook in de VCA checklijst is de jaarlijkse keuringsplicht van elektrische arbeidsmiddelen, handgereedschappen en machines opgenomen.

Het aangeboden gereedschap wordt ingedeeld in de juiste klasse-indeling elektrische arbeidsmiddelen en handgereedschappen volgens NEN 3140.
Vervolgens vindt er een visuele inspectie van elektrische handgereedschappen en vast opgestelde machines plaats.
Daarna worden de verschillende metingen uitgevoerd waarbij wordt gekeken naar de grenswaarden behorende bij de klasse-indeling. Hierbij moet u denken aan de weerstand beschermingsleiding, isolatieweerstand, vervangende lekstroom, verschilstroom en aanraaklekstroom.
Tot slot vindt er een administratieve afhandeling van keuringen plaats volgens NEN 3140. Hierbij wordt ook uw keuringsrapport samengesteld.

Voor meer informatie en/of een vrijblijvende offerte, kunt u contact met ons opnemen.

Bekijk alle nieuwsberichten